Du er her

Moonjam

27/10/2018 - 20:00    

Lørdag 27. oktober 2018, kl. 20.00
Stående koncert, Kedelhuset, Silkeborg.
Dørene åbner kl 19.00
Billetpris: 260 kr. inkl. gebyr

MOONJAM -  luksusudgaven med 6 musikere på scenen!
Gennem tre årtier har Morten og Rasmus Kærså sat deres dybe spor i dansk pop og rockmusik. Brødrene har gennemsyret dansk sangskrivning, trends, hits og beats med deres passionerede og stærkt engagerede tilstedeværelse på pophimlen over Danmark i mere end 30 år. Nu kan du opleve de danske rocklegender i Moonjam - i den komplette luksusudgave på Kedelhuset i Silkeborg!

Storebror Morten lagde ud med det legendariske band Sneakers i begyndelsen af 80-erne, og bare fire år efter - hvad der også svarer meget godt til aldersforskellen mellem de to Kærså-musikere - fulgte Rasmus i den grad trop med Danseorkestret. Disse to markante startskud blev også inspirationskilder for mange andre sangskrivere, bands og solister, og helt frem til i dag er der spor af melodier og rytmer fra Kærså-brødrene hos mange af tidens nye unge rock-pop-kometer.

Mod slutningen af 80-erne dannede Rasmus og Morten, Moonjam, som udover at kunne levere ørehængere og imponerende CD-salgstal, også havde vilje til at sætte præg på samtiden. Det ene øjeblik spillede de i verdens mest lukkede diktaturstat, Nordkorea, og i det næste sekund i Nevadaørknen i USA med syngende rock mod atomvåben. Moonjam blev kendt som orkesteret, der arbejdede sig langt ind i sjælen - ofte båret frem helt uden ord, af den karakteristiske saxofon, som i den grad brandede lyden af Moonjam.

Moonjam viste sig at være et musik-fænomen med en tidløs holdbarhed. Fra begyndelsen og op gennem 90-erne blev det til ti albums og en sound der bare var og er Moonjam!

I Danmark er Moonjam blevet et stykke dansk kultur med tydelige skandinaviske rødder - men en stor del af Moonjam's lyd har hele tiden været international, i og med at mange af kompositionerne er instrumentalnumre, ikke mindst på Songs for Saxophone-serien. Fra årtusindeskiftet og frem mod nuet er det blevet til flere internationale udgivelser; bl.a. albummet The Piano med sangen Yellow Moon, som hittede flot i Thailand, og et af de sidste skud på stammen, den gennemført perfektionistisk tilbagelænede Raining in Asia.

Sangene fra Raining in Asia udgør en god del af repertoiret på Moonjamkoncert-sætlisten, sammen med klassiske Moonjam-hits som "Sarai", "Gennem ild og vand", "Bag de blå bjerge", "Annabella", "Østen for solen" m.fl.

Yellow Moon musikvideo: http://www.youtube.com/watch?v=9osaAXfV-js
Raining in Asia musik-videokoncert: http://www.youtube.com/watch?v=ZYne2El1LUY

Arr. Kedelhuset.