Du er her

Falgren og Meinen

28/03/2019 - 20:00    

Torsdag 28. marts 2019 kl 20.00
Siddende koncert, Kedelhuset, Silkeborg.
Dørene åbner kl 19.00
Billetpris: kr. 125,- /  unge under 25 halv pris.


Mød den 4-dobbelte grammy-vindende violinist Bjarke Falgren i et helt nyt musikalsk samarbejde med den prisvindende tyske guitarist Sönke Meinen som bl.a. er vinder af verdens største guitarkonkurrence, Guitar Masters (2016) til en magisk aften på Kedelhuset.

Duoen udgav i september deres debutalbum i Tyskland og har siden spillet adskillige udsolgte koncerter i Tyskland. Nu er de på releaseturné i Danmark, hvor publikum kan glæde sig til at opleve et helt uhørt højt niveau af musikalsk mesterskab, der spænder fra det smukke, lyriske og folkloriske til det legende, råswingende, og virtuose udtryk. Deres kompositioner er en blanding af jazz og folk, tilsat en unik sound, som skyldes Bjarke og Sönkes konstante udforskning af nye måder at bruge deres instrumenter på.

Bjarke Falgren
Bjarke Falgren mestrer ganske enkelt sit instrument til det ypperste. Det lagde Svend Asmussen mærke til, og bestemte før sin død, at Bjarke skulle betragtes som sin musikalske arvtager og derfor blev den første til at modtage The Ellen & Svend Asmussen Prize. Det skete her i Silkeborg i 2017. Siden har Bjarke optrådt for fulde huse på Kedelhuset ved Frokostjazzens hyldestkoncert for Svend Asmussen.

Bjarke er aktiv i et hav af konstellationer som: Catbird/Billie Koppel, Hot'n'Spicy + Mads Mathias, Filip Jers & Bjarke Falgren quintet, World On A String, Paolo Russo & Bjarke Falgren Duo, Ana Silvera & Bjarke Falgren Duo and Jens Lysdal duo/trio.

"Det mest hjerteskærende violinspil, jeg nogensinde har hørt i rytmisk musik"
- Thomas Broge-Starck, Soundvenue.dk

"Mere varme, mere dialog, mere humor, mere overskud, mere leg. Og så denne helt enorme og hjertelige glæde ved at være musiker og formidler af et metier, der med Bjarke Falgrens talent rækker langt, langt videre end titlen kunstner."
- Sofie Rask Andersen, Dramaturg KGL+, Det Kongelige Teater

Sönke Meinen
27-årige Sönke Meinen er et tysk guitar-talent som har fortryllet guitarister og andre musikelskere gang på gang. Bl.a. ved at vinde konkurrencerne Guitar Masters og The European GuitarAward. Derudover har Meinen også modtaget ros fra den australske guitar-legende Tommy Emanuel, som kalder ham "en af de mest kreative fornyere på scenen i dag."

"amazing performance"
- Steve Lukather (Toto)

"Meinen is the living incarnation of virtuosity on the guitar. The young fingerstyle regularly leaves his audiences speechless about what ten skilled fingers on the guitar can do."
- Nordwest-Zeitung

Lyt og se:
Om Falgren og Meinens nye album Postcard To Self: https://www.youtube.com/watch?v=XM0WTrL-GZc&feature=youtu.be
The Breeze and the Curtain: https://www.youtube.com/watch?v=J42Az9enBLM
A Magical Place: https://www.youtube.com/watch?v=DHsww7jyzqk
La Linea: https://www.youtube.com/watch?v=xmoH0GKC-LY

Arr. Kedelhuset